
မႏၲေလးပဲကပ္ေၾကာ္ကို အိသက္အေမက မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည့္စားတတ္ တယ္။
အိသက္ကေတာ့ ဒီတိုင္းေလးပဲ စားရတာႀကိဳက္ပါတယ္။
ခ်င္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားလို႔ ေကာင္းတဲ့ မႏၲေလးပဲကပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္း ေလးပါေနာ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ပဲကတီၱပါ (Red Bean) - ဆန္ခ်ိန္ခြက္၁ခြက္
(ပဲလြန္းရရင္ ပဲလြန္းနဲ႔လုပ္ပါ) or Red Kidney Bean Tin
• ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ဆန္ခြက္ တစ္၀က္
• ဆန္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမြာ
• ဆား - အခ်ဳိဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - အနည္းငယ္ (ဓားႏုတ္ေပါက္ၿပီး)
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ေဆာ္ဒါ - အခ်ဳိဇြန္းတစ္၀က္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပဲမ်ားကို ႏူးသြားေအာင္ ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး
ပဲကို ေျခပါသည္။
၂။ ဘူးပဲကိုသုံးမယ္ဆိုရင္ ျပဳတ္စရာမလိုဘဲ ေရစစ္ကာတန္းေျခႏိုင္ပါတယ္။
၃။ ဆား၊ ေဆာ္ဒါ၊ ခ်င္း၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာမ်ား
ေရာေမႊကာ အေနေတာ္အျပားေလးမ်ားျပားကာ မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။
၄။ ေၾကာ္ေနရင္းနဲ႔ကို ခ်င္းနံ႔သင္းေနတဲ့ မႏၲေလးပဲေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ သူ႔ခ်ည္းသတ္သတ္
ေသာ္လည္းေကာင္း စားႏိုင္ပါတယ္။
Htet Family's Creation
Source: FOOD Magazine
Powered by >> www.myanmarcutegirl.com <<
No comments:
Post a Comment